Methylfenidaattest (Ritalin)

Methylfenidaattest

controleert op bijvoorbeeld ritalin in de urine

Gericht testen op methylfenidaat

De Sanelco methylfenidaattest is een snelle en betrouwbare urinetest. Medicamenten als Ritalin en Concerta (met de actieve stof methylfenidaat) zijn stimulerende middelen die op dezelfde manier op de hersenen inwerken als amfetamines en cocaïne. Het wordt vaak voorgeschreven bij ADHD, maar ook gebruikt door mensen zonder deze diagnose. Het middel werkt dan oppeppend en concentratieverhogend. Vandaar dat het vaak door studenten wordt gebruikt in drukke tentamenperiodes. Ook in het uitgaansleven wordt ritalin wel gebruikt, het staat daar bekend als zogenaamde 'baby-speed' door zijn oppeppende (maar mildere) werking.

Het gebruik van methylfenidaat is niet zonder risico's. Op last van de FDA (Food en Drug Administration) is er bij de fabrikanten van ADHD-geneesmiddelen op aangedrongen in de patiëntenbijsluiters te wijzen op deze risico’s: Hart- en vaatproblemen, psychoses, hallucinaties en agressiviteit zijn mogelijke bijwerkingen die met het gebruik van de pillen gepaard kunnen gaan.

1 artikel(en)

per pagina

Van hoog naar laag sorteren
  1. Methylfenidaat test (5 stuks)

    Methylfenidaat test (5 stuks)

    € 23,99
    Met deze test kunt u eenvoudig en snel testen of er Methylfenidaat is gebruikt. Deze stof wordt steeds vaker niet alleen als medicijn maar ook gebruikt om zich bijvoorbeeld beter te kunnen concentreren tijdens het studeren. Daarnaast is het door de oppeppende werking bekend als "baby-speed" in het uitgaanscircuit.

1 artikel(en)

per pagina

Van hoog naar laag sorteren