De testen van Moedige Moeders

Vermoeden van drugsgebruik? Doe een drugstest

Veel kinderen experimenteren met het gebruik van drugs. Het is spannend en onder invloed van bijvoorbeeld sociale (groeps-)druk maar ook om andere redenen gaan kinderen drugs gebruiken. Drugsgebruik kan van kwaad tot erger gaan. Drugs zijn niet voor niets berucht om de verslavende werking. Bent u ook bezorgd over eventueel drugsgebruik? Zeggen uw kinderen ook dat ze geen middelen nemen of dat het heel erg meevalt met het gebruik?

U weet het pas zeker wanneer u uw kind daadwerkelijk test op drugsgebruik. Ga in gesprek met uw kind, zowel voor- als na de uitvoering van een test. Ook kunnen we u adviseren wat te doen wanneer blijkt dat uw kind drugs heeft gebruikt. U kunt bijvoorbeeld denken aan het overleggen en maken van duidelijke afspraken over het gebruik. Of maak gebruik van onze jarenlange ervaring en vraag aan ons hoe u uw situatie in kunt schatten. Onze adviestelefoon wordt bemand tijdens kantooruren. Telefoon 050 3132544. Bel gerust voor een vrijblijvend advies. U betaalt alleen voor de normale telefoonkosten (lokaal tarief).

Eventueel kunt u ook telefonisch direct een test bestellen, wanneer u dat nodig vindt, maar het is geheel vrijblijvend. We geven u graag een goed advies waar u ons inziens het meest mee geholpen wordt en dat betekent lang niet altijd dat u een drugstest nodig heeft.

Deze pagina is tot stand gekomen in samenwerking met stichting Moedige Moeders. Samenwerken aan een verslaafd vrije toekomst.

Urine drugstest

De betrouwbare en vertrouwde urinetesten waarmee ook Stichting Moedige Moeders al vele jaren ervaring heeft. Hieronder een overzicht van de meest gebruikte testen. Vooral de handige multidrug test is veelgebruikt, hiermee kunt u tegelijkertijd op meerdere drugs testen. Daarnaast hebben wij ook enkelvoudige testen leverbaar waarmee u gericht kunt testen op 1 enkele drugs.

Speeksel drugstest

Naast de urinetesten hebben wij ook drugstesten leverbaar die testen op de aanwezigheid van drugs in speeksel. Speekseltesten zijn nog betrekkelijk nieuw. Ze hebben een groot voordeel op urinetesten: u kunt erbij blijven staan als het monster genomen wordt. Gesjoemel is dus uitgesloten. U weet zeker van wie het speeksel is, en wanneer en hoe het is verzameld. Zeker handig wanneer het afnemen van urine-testen lastig is of niet tot de mogelijkheden behoort.

Ze hebben ook een nadeel. Speeksel bevat aanzienlijk minder drugs-sporen dan urine. U kunt drugsgebruik dus ook minder lang aantonen in het speeksel. De testen zijn daardoor iets minder betrouwbaar en zijn tegelijk iets duurder dan urinetesten. Welke test voor u het meest geschikt is, hangt van uw situatie af. Kijk daarvoor op de pagina Speekel- of urinetest?

Wij hebben de volgende speekseltesten leverbaar:

  • De multidrug speekseltest. Deze test gelijktijdig op:cannabis, cocaïne, amfetamine, methamfetamine, opiaten en methadon. Klik hier voor deze zelftest.
  • Alcohol speekseltest. Deze test op alcoholgebruik en is ook handig te gebruiken in een drankje zelf om direct te bepalen of het drankje alcohol bevat. Klik hier voor deze zelftest. 

Drugstest bestellen

Hieronder een overzicht van de beschikbare drugstesten. Heeft u hulp nodig bij het vinden van de juiste test? Laat het ons dan weten zodat wij u kunnen ondersteunen bij het bestellen van de juiste drugstest.