Veelgestelde vragen

Veel gestelde vragen

We hebben al diverse veel gestelde vragen in lijstjes elders op onze website staan. Toch krijgen we dagelijks via de telefoon en via e-mail nog diverse vragen binnen over bijvoorbeeld (het gebruik van) onze producten, over het principe zelftesten in het algemeen, over ziektebeelden, klachten en symptomen of over allerlei andere gezondheidsproblemen. Denk bijvoorbeeld maar eens aan de wijze waarop ouders om kunnen gaan met drugsproblemen. Ook wanneer u geen klant bent of niet van plan bent om een product bij Sanelco te bestellen, kunt u natuurlijk uw vraag stellen.

Privacy

We zullen uw vragen vanzelfsprekend volstrekt anoniem behandelen. In reacties via de mail kunnen we de door u gewenste benaming gebruiken. Een voorbeeld kan zijn: We noemen alleen bijvoorbeeld uw voornaam of wanneer u dat wenst zelfs een pseudoniem en zullen, wanneer dat voor de vraag noodzakelijk is, een en ander zodanig formuleren dat op geen enkele wijze het probleem of uw vraag naar u persoonlijk of naar uw eigen persoonlijke situatie te herleiden valt.

Uw Vragen

Vraag: Wanneer ik iets bestel, en ik neem het pakketje niet zelf aan, kan iemand dan zien wat erin zit of waar het pakketje vandaan komt?
Antwoord: We versturen onze (brievenbus) pakketjes geheel anoniem. Hierdoor ontstaat er geen verwarring of onnodige frustratie bij het aannemen van het pakketje zonder dat u er zelf niet bent.

Vraag: Verkopen jullie ook GHB testen? Ik kan ze niet vinden op deze site.
Antwoord: Op dit moment zijn de beschikbare sneltesten op GHB in de markt niet voldoende betrouwbaar. Over het algemeen is GHB-gebruik lastig aan te tonen, binnen enkele uren is GHB, wat overigens ook een lichaamseigen stof is, weer uit het lichaam verdwenen. De hogere concentratie is dus na enkele uren al niet meer te traceren zonder het resultaat te verwarren met de lichaamseigen hoeveelheid. In een laboratorium kan via urine of bloed wel worden gekeken of de concentratie GHB abnormale waarden vertoont. Dit kan bijvoorbeeld via de urine of via een bloedmonster. Maar ook hier geldt: snelheid is geboden vanwege de korte aantoonbaarheidsduur.

Vraag: Waarom kan ik jullie glutentest niet doen als ik al glutenvrij eet?
Antwoord: Wanneer u reeds glutenvrij eet, zijn zeer waarschijnlijk de antilichamen niet meer aanwezig in het bloed. Omdat deze antilichamen op coeliakie niet meer aanwezig zijn, en de Coeliakietest juist op de aanwezigheid van deze antilichamen test, kan er dus niet betrouwbaar gemeten worden. Een test doen is dan niet zinvol.

Vraag: Hoe komt het dat de zwangerschapstesten van Sanelco zo goedkoop zijn. Zijn ze dan wel goed?
Antwoord: Sinds 1993 zijn wij al leverancier van onder andere zwangerschapstesten. In de jaren negentig was Sanelco een van de grootste leveranciers en we leverden zelfs zwangerschapstesten tot aan Rusland en Turkije. We zorgen ervoor dat we steeds 1 van onze geleverde modellen aanbieden in onze webwinkel. Wanneer u dezelfde test bij uw apotheek, drogisterij of supermarkt zou kopen, zou u veel meer geld kwijt zijn.

De zwangerschapstesten worden uitvoering getest, Sanelco weet welke kwaliteitseisen gehanteerd worden binnen de keten. Daarnaast hanteren we de normale strenge farmaceutische procedures en protocollen waar directeur de Graaf, zelf een apotheker persoonlijk op toe ziet.

Vraag: Waarom heeft u geen testen op uw site waarmee ik kan testen op bijvoorbeeld kanker? Die bestaan toch wel?
Antwoord: Inderdaad zijn er diverse testen op de markt waarmee bijvoorbeeld op de aanwezigheid van bepaalde soorten kanker kan worden getest. Voordat we een verdere uitleg geven is het van groot belang om te weten dat wij samen met alle verantwoordelijke autoriteiten die zorg dragen voor de gezondheid. Kanker willen/kunnen we beslist niet aantonen met een sneltest. Dit moet door een bevoegd arts worden gedaan. We raden dan ook af om een dergelijke test te bestellen via een webshop.

Aangezien de meerderheid die een dergelijke test bij zichzelf zou afnemen geen onderliggende kennis heeft van de ziekte en de gevolgen zijn de volgende afwegingen genomen door ons om nogmaals aan te geven dat men geen sneltest moet gebruiken om kanker te constateren:

  1. Wanneer een particulier test wordt dit gedaan in een niet gecontroleerde testomgeving zoals in een ziekenhuis.
  2. Als verkoper van testen weten we niet wat u zult doen met de resultaten en de gevolgen die het met zich meebrengt als er een dergelijk dreigend resultaat uitkomt, is het van belang stappen te nemen met een persoon die medisch verstand van zaken heeft.
  3. De kans op misinterpretatie is aanwezig. Daarnaast is er kans op vals-positieve of vals-negatieve resultaten.

Hetzelfde geldt voor bijvoorbeeld HIV testen. Denkt u zich eens in wanneer uit een testuitslag blijkt dat u HIV positief test. Wat zou u dan daadwerkelijk gaan doen? Raakt u bijvoorbeeld in paniek? Wanneer een arts u een dergelijke testuitslag vertelt, weet u direct waar u aan toe bent en kunt u met uw arts vervolgstappen nemen.

Vraag: De afgelopen week heb ik achter mijn bestelling aan gebeld want hij was nog niet binnen terwijl jullie verzekerden dat de bestelling wel was verstuurd. Jullie gaven aan dat er wel eens vaker wat mis ging met verzendingen. Geldt jullie Geen Gezeur garantie dan ook?
Antwoord: De verzendingen gaan inderdaad niet altijd even goed het kan zijn dat een pakketje verloren raakt. We geven vaak het advies nog een postzending af te wachten. Mocht het product dan nog steeds niet op de mat zijn gevallen, dan is een simpel telefoontje naar onze telefonische helpdesk voldoende en leveren we nog diezelfde dag opnieuw uit.

Vraag: Hebben jullie ook ervaring met het gebruik van allergietesten anders dan jullie Coeliakietest?
Antwoord: Buiten onze Coeliakietest bieden we geen allergie testen aan. Testen worden uitvoerig gecontroleerd en wanneer een test kwalitatief naar behoren is wordt deze opgenomen in ons assortiment.

Momenteel bieden we wel verschillende gezondheidstesten aan die duiding kunnen geven over mogelijke symptomen van vermoeidheid.

Vraag: Ik heb een drugsscreen cup 5+2 afgenomen. Nu zie ik één duidelijke lijn en verder wat vage lijntjes bij de plek waar een T staat op het afleesvenster. Betekent dit dan dat het resultaat toch positief is voor de slecht zichtbare lijntjes?
Antwoord: Het is van groot belang dat een test zijn werk kan doen en dus pas na enkele moment wordt afgelezen (na 10 minuten niet meer aflezen). Zo kan de vloeistof door de teststrip worden opgezogen en verkrijg je een reactie met de teststrip. Wanneer de stof waarnaar gezocht niet aanwezig is zal er een streepje ontstaan bij het testvlak aangegeven met T. Wanneer een vaag streepje verschijnt, betekent dit nog steeds een negatief resultaat. Om goed af te lezen is het belangrijk dat u iedere strip in het potje afzonderlijk van de anderen beoordeeld.

Vraag: Ik wil mijn kind graag testen op het gebruiken van cocaïne, wanneer kan ik dit het beste doen?
Antwoord: De halfwaardetijd van Cocaïne is 1-3 uur. Wanneer de drug wordt afgebroken wordt dit grotendeels omgezet in bezoyl-ecogonine. Deze metaboliet kan tot 48 uur na gebruik worden herkend in de urine. Dus wanneer u binnen 48 uur zult testen kunt u het beste een mogelijk gebruik aantonen.