De testen van Moedige Moeders

Betrouwbaar en vertrouwd

Vermoeden van drugsgebruik?

Veel kinderen experimenteren met het gebruik van drugs. Het is spannend en onder invloed van bijvoorbeeld sociale (groeps-)druk maar ook om andere redenen gaan kinderen drugs gebruiken. Drugsgebruik kan van kwaad tot erger gaan. Drugs zijn niet voor niets berucht om de verslavende werking. Bent u ook bezorgd over eventueel drugsgebruik? Zeggen uw kinderen ook dat ze geen middelen nemen of dat het heel erg meevalt met het gebruik?

U weet het pas zeker wanneer u uw kind daadwerkelijk test op drugsgebruik. Ga in gesprek met uw kind, zowel voor- als na de uitvoering van een test. Ook kunnen we u adviseren wat te doen wanneer blijkt dat uw kind drugs heeft gebruikt. U kunt bijvoorbeeld denken aan het overleggen en maken van duidelijke afspraken over het gebruik.
Of maak gebruik van onze jarenlange ervaring en vraag aan ons hoe u uw situatie in kunt schatten. Onze adviestelefoon wordt bemand tijdens kantooruren. Telefoon 050 3132544. Bel gerust voor een vrijblijvend advies. U betaalt alleen voor de normale telefoonkosten (lokaal tarief).

Eventueel kunt u ook telefonisch direct een test bestellen, wanneer u dat nodig vindt, maar het is geheel vrijblijvend. We geven u graag een goed advies waar u ons inziens het meest mee geholpen wordt en dat betekent lang niet altijd dat u een drugstest nodig heeft.

Typen testen die u kunt gebruiken:

Urinetesten

De betrouwbare en vertrouwde urinetesten waarmee ook Stichting Moedige Moeders al vele jaren ervaring heeft. Sanelco levert ze in twee vormen:

  • voor screening op meer drugs tegelijk
  • voor gerichte controle op één bepaalde drug.

Informatie over onze testen

Klik hieronder op de test waarover u meer informatie wilt.

Daarnaast hebben we nog vele andere testen, in andere uitvoeringen en op andere drugssoorten. Kijk hiervoor in het overzicht drugstesten elders op deze website.

Speekseltesten

Speekseltesten zijn nog betrekkelijk nieuw. Ze hebben een groot voordeel op urinetesten: u kunt erbij blijven staan als het monster genomen wordt. Gesjoemel is dus uitgesloten. U weet zeker van wie het speeksel is, en wanneer en hoe het is verzameld. Zeker handig wanneer het afnemen van urine-testen lastig is of niet tot de mogelijkheden behoort.

Ze hebben ook een nadeel. Speeksel bevat aanzienlijk minder drugs-sporen dan urine. U kunt drugsgebruik dus ook minder lang aantonen in het speeksel. De testen zijn daardoor iets minder betrouwbaar en zijn tegelijk iets duurder dan urinetesten.

Welke test voor u het meest geschikt is, hangt van uw situatie af. Kijk daarvoor op de pagina Speekel- of urinetest?.

Er zijn op dit moment nog niet van alle drugs aparte speekseltests beschikbaar. We hebben er twee:

  • Sanelco multidrug speekseltest. Deze test op:cannabis, cocaïne, amfetamine, methamfetamine, opiaten en methadon. 
  • alcohol-speekseltest. Deze test op alcoholgebruik en is ook handig te gebruiken in een drankje zelf om direct te bepalen of het drankje alcohol bevat.

OPROEP !

Sanelco zoekt gezinnen die willen deelnemen aan een innovatieve oplossing inzake drugsgebruik van (potentieel) verslaafden

We zijn voor het derde kwartaal van 2013 op zoek naar ongeveer 15 verschillende gezinnen (waarbij drugsgebruiker(s) ook in het gezin aanwezig zijn) die mee willen doen aan een proef in een (internet-)testomgeving voor een nieuw hulpinstrument om verslavingen onder controle te brengen en deze verslavingen het liefst natuurlijk helemaal uit te bannen. De eerste twee testgroepresultaten van dit nieuwe instrument zijn veelbelovend.

 We zoeken daarom mensen (bijvoorbeeld ouders, partners, goede vrienden en/of andere vertrouwenspersonen) die leven rondom een persoon die kampt met een (lichte) verslaving met THC (wiet) of bijvoorbeeld met alcohol. Deelname aan deze proefpersonengroep is een buitenkans voor u. Nadere informatie over het instrument en wat er verder van u wordt verwacht, verneemt u wanneer u telefonisch of via e-mail vraagt naar de mogelijkheden en geschiktheid in uw situatie.

Het doel van het instrument is om het vertrouwen in de gebruiker en het zelfvertrouwen van de gebruiker zelf te herstellen en/of te verbeteren. Ook wordt het gebruik gemonitord. Aangezien we vaak verstoringen zien in de communicatie binnen het gezin wordt ook hier aandacht aan geschonken.

Per verslaafde/deelnemer duurt het deelnametraject zo'n zes weken tot maximaal zes maanden. Veranderingen gaan nu eenmaal niet zo snel.

Wanneer u meer informatie wenst over deelnamemogelijkheden in de proeffase, neemt u dan voor 09 juli 2013 contact op met Sanelco tijdens kantooruren: telefoonnummer 050 3132544 of e-mail: c.heslinga@sanelco.nl.

Vanzelfsprekend wordt strikte geheimhouding gegarandeerd maar ook van uw kant gewenst. Onze psychologen hanteren strikte voorwaarden aangaande bijvoorbeeld privacy en werkwijze. (beroepscode NIP). Daarnaast worden de verdere strenge procedures van Sanelco gehanteerd. Zie hiervoor ook ons privacyregelement.